Pintakäsittelyt ja huollot
PINTAKÄSITTELYT JA HUOLLOT

Hionnat ja harjaukset

Hiontatyö on aina ammattilaisen työtä, koska erilaiset pintakäsittelyt ja pinnat vaativat erilaisia hiontamenetelmiä.
Hionta voidaan tehdä myös ns. pölyttömänä hiontana, jolloin sotkua ei tule niin paljon ja tilojen siisteyden ylläpito on helpompaa.

Hiotut pinnat voidaan tehdä myös harjattuna pintana. Harjattu pinta tuo uusia mahdollisuuksia puupinnan värjäämiseen ja öljyvahaukseen. Harjatun lattian voi myös lakata. Harjattua pintaa ei voi toteuttaa kaikille puulajeille.

Pintakäsittelyt

Parketti- ja puulattian käyttöikää saa pidennettyä erilaisilla pintakäsittelyillä. Parketti- ja puulattian uudelleen pintakäsittely tulee ajankohtaiseksi, kun lattian pinta on liian kulunut, eikä enää suojaa puuta. Pintakäsittelyissä on nykyään todella paljon erilaisia vaihtoehtoja, joista yleisimmät ovat lakkaus, valkolakkaus sekä käsittelyt erilaisilla värillisillä öljyvahoilla.

Pintakäsittelyn valintaa tehdessä on hyvä ottaa ulkonäön lisäksi huomioon lattian aiemmat käsittelyt, kunto sekä kestävyys että käytettävyys.

Yksityisille asiakkaille käydäänkin pintakäsittelytyö vaihtoehdot aina läpi tapauskohtaisesti. Pintakäsittelyitä tehdään paljon myös julkiselle sektorille.

Pintakäsittely vaihtoehdot:

  • Lakkaus
  • Valkolakkaus
  • Öljyäminen, väriöljyäminen
  • Maalaus
  • Petsaus
  • Lipeäkäsittely
  • Öljysävytys ja pintalakkaus

Huollot

Lattiapinnan säännöllinen ja oikeanlainen hoito sekä huolto on tärkeää. Kevyesti kuluneen lakka- tai öljypinnan voi huoltaa hoitolakkaamalla tai -öljyämällä. Kun lattian huoltamisessa voidaan välttää puhtaalle puulle hiontaa niin saadaan lattian käyttöikää pidennettyä huomattavasti.

Lattian siivous oikein välinein ja menetelmin pitää pinnan kunnossa pitkään. Hiekka ja irtonainen lika rikkoo helposti puulattian pinnan, poista ne imuroimalla pehmeällä suulakkeella.
Muista, että puu- ja parkettilattialla tulee välttää veden käyttöä. Lattian voit puhdistaa pyyhkimällä nihkeällä mopilla. Vältä lattian hoitotuotteita, jotka sisältävät silikonia. Poista tahrat aina ennen kuin ne ehtivät pinttyä lakka- tai öljypinnalle. Kuivaa tarvittaessa kevyesti kostutetulla liinalla ja puhtaalla haalealla vedellä.

Dokumentointi

Teemme työstämme laatudokumentoinnin, jonka asiakas saa käyttöönsä laskun yhteydessä. Erittelemme myös tarvittaessa työ- ja tarvikeosuudet kotitalousvähennystä varten.